Ana Sayfa Dünya Fransa İşletmeler için Vergi Desteği Önlemlerini Açıkladı

Fransa İşletmeler için Vergi Desteği Önlemlerini Açıkladı

581
0

Tax News’un yayınladığı habere göre, Fransa Maliye Genel Müdürlüğü, şirketlerin ve serbest meslek mükelleflerinin, halk sağlığı ile ilgili acil önlemler nedeniyle yaklaşan vergi ödemelerini cezasız olarak erteleyebileceklerini açıkladı.

Vergi idarelerine göre, bu “işletmeleri desteklemek için istisnai önlemler”, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından 12 Mart 2020’de yapılan koronavirüs politikası açıklamalarıyla uyumlu.

Tedbirler uyarınca şirketler, kurumlar vergisi departmanına bir sonraki doğrudan vergilerini ertelemek için talepte bulunabilirler. Mart ayında vadesi geçmiş vergileri ödemiş olan şirketler de bu tutarların geri ödenmesini talep edebilir.

Ayrıca, serbest meslek mükellefleri, aylık olarak ödeme yaparlarsa, mesleki gelir üzerinden stopaj vergisi ödemelerini bir aya kadar üç defa erteleyebilecek. Üç ayda bir vergi ödeyenler, vergi ödemelerini bir sonraki çeyreğe kadar erteleyebilecekler.


Kaynak: Tax News / Link: https://www.tax-news.com/news/France_Announces_Tax_Support_Measures_For_Businesses____97578.html
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikEğitim ve sağlık harcamalarının ne kadarını yıllık gelir vergisi beyannamesinde indirim konusu yapabiliyoruz?
Sonraki İçerikEkonomide bu hafta..

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz