Ana Sayfa Vergi Bünyesinde işçi çalıştıran ve vergi kesintisi olan firmalar hangi beyanname türü ile...

Bünyesinde işçi çalıştıran ve vergi kesintisi olan firmalar hangi beyanname türü ile muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunacaktır?

662
0

Mükellefimiz küçük çiftçi muaflığından yararlanarak sığır yetiştiriciliği yapmaktadır. Gelir vergisi yönünden kaydı yoktur. Yanında işçi çalıştırmak istiyor. Gelir vergisi açılmadan SGK dosyası açabilir miyiz? Açarsak Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi için vergi dairesinden şifre mi almamız gerekiyor?

İşverenin İkametinin bulunduğu yerde vergi dairesinde Muhtasar Mükellefiyeti açılarak Muhtasar ve prim hizmet beyannamesi gönderilebilir.

 

Firmamız bünyesinde işçi çalıştırmakta ve kira stopajı ödemektedir. Bu yüzden aylık muhtasara dönüyor. Beyannamelerde de 1003A ve 1003B var biz muhtasar prim hizmet beyannamesi verirken 1003A ya göre mi vermemiz gerekiyor?

1003A beyanname formatı kullanılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGece çalışması yapamayacak işçiler hangileridir?
Sonraki İçerikEstonya’da mal ve hizmet fiyatları Ocak 2020’de %1,6 daha pahalı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz