Ana Sayfa Dünya Estonya’da mal ve hizmet fiyatları Ocak 2020’de %1,6 daha pahalı

Estonya’da mal ve hizmet fiyatları Ocak 2020’de %1,6 daha pahalı

592
0

Estonya’da mal ve hizmet fiyatları Ocak 2020’de %1,6 daha pahalı

Estonya İstatistik Kurumu’nun yayınladığı verilere göre, Estonya’da mal ve hizmetler Ocak 2019’a göre %1,6 daha pahalıydı. Düzenlenmiş mal ve hizmet fiyatları %1,1 azalırken, düzenlenmemiş fiyatlar Ocak 2019’a göre %2,4 arttı.

Ocak 2019 ile karşılaştırıldığında, tüketici fiyat endeksi en çok ulaşımdan etkilenmiştir. Başlıca katkıları %14,2 daha pahalı benzin ve %12,3 daha pahalı dizel yakıttı. Evlere ulaşan elektrik ise %18,2 daha ucuzdu. Gıda ve alkolsüz içeceklerin etkisi de önemliydi. Bu etkinin çoğu et ve et ürünleri (%5), taze meyve (%14,9) ve un ve tahıl ürünlerinden (%4,2) kaynaklanmıştır. Fiyatlardaki en büyük değişiklikler, sermayede %33,1 daha pahalı toplu taşıma ve kombine taşımacılıkta, esas olarak sermayedeki su ücretlerindeki düşüş nedeniyle %23,9 daha ucuz olan su arzı nedeniyle görülmüştür.

Aralık 2019 ile karşılaştırıldığında, tüketici fiyat endeksi en kapsamlı giyim ve ayakkabı satışlarından etkilenmiştir. Daha büyük bir etki de evlere ulaşan %7,1 daha ucuz elektrikten geldi ve Ocak 2020 için satın alınan uçak biletleri, Aralık için satın alınanlardan %20,2 daha ucuzdu.


Kaynak: Estonya İstatistik Kurumu / Link: https://www.stat.ee/news-release-2020-015
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikBünyesinde işçi çalıştıran ve vergi kesintisi olan firmalar hangi beyanname türü ile muhtasar prim beyannamesi bildiriminde bulunacaktır?
Sonraki İçerikYıllık izin süresi nasıl hesaplanır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz