Ana Sayfa Vergi Biz bize yeteriz kampanyasına yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak kullanılabiliyor...

    Biz bize yeteriz kampanyasına yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak kullanılabiliyor mu?

    594
    0

    Biz bize yeteriz kampanyasına yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak kullanılabiliyor mu hangi satırda göstermeliyiz?

    YAPILAN BAĞIŞ; GVK 89 /10. MADDE Cumhurbaşkanınca başlatılan yardım kampanyalarına makbuz karşılığı yapılan ayni ve nakdî bağışların tamamı.

    Beyannamenin “Beyan edilecek Gelirlerden İndirim” alanında bulunan kulakçık dan seçilerek indirim yapılır.

    Bir gerçek kişi mükellef 2020 yılındaki ticari zararı 13.000 TL’dir. Bu mükellef 750*12= 9.000 TL işyeri kira geliri elde etmiştir. Bu durumda gelir vergisi beyannamesi ne şekilde düzenlenmelidir?

    Sadece Ticari zarar beyannameye yazılır. İş yeri kira geliri yazılmaz.(GVK86.Md.)


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTürkiye’nin ilk uluslararası edebiyat ve yayıncılık tanıtım portalı kullanıma açılacak
    Sonraki İçerikFazla beyan edilen kira stopajları vergi dairesinden iade talep edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz