Ana Sayfa Vergi Fazla beyan edilen kira stopajları vergi dairesinden iade talep edilir mi?

    Fazla beyan edilen kira stopajları vergi dairesinden iade talep edilir mi?

    676
    0

    2020 yılında 8 aylık işyeri kirası elde ettik. Kiracı 8 aylık kiranın stopajını beyan etti. Fakat kiracı 6 ay sonra işyerinden ayrıldı. Bizde 2 aylık net kira bedelini iade ettik. Burada 2 aylık fazladan ödenen stopajı işyeri sahibi iade/mahsup yapabilir mi yoksa kiracı vergi dairesinden iade mi talep etmelidir?

    Kiracı fazla ödediği Stopajı VD talep edebilir. Ancak bu konuda VD her iki taraf hakkında vergi incelemesi yapabilir.

    G.V. bir mükellefim ticari kazancı 120.000 TL ve işyeri kira geliri olarak da 14.000 TL geliri bulunmaktadır. İşyeri kira gelir istisnası olan 49.000 TL sınırının altında kalıyor fakat ticari kazanç ile toplandığı zaman sınırı geçiyor. Bununla ilgili kira beyanını bildirmemiz gerekiyor mu?

    İş yeri kira gelir + Ticari gelir toplanarak beyan edilir. (GVK Md.86/1-c)

    Gelir sadece İş yeri geliri olsa idi; beyan edilmezdi.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBiz bize yeteriz kampanyasına yapılan bağışlar gelir vergisi beyannamesinde indirim olarak kullanılabiliyor mu?
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi gerçek kişinin yıllık gelir vergisi defter beyan sisteminden beyan edilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz