Ana Sayfa Vergi Bilanço usulüne tabi gerçek kişinin yıllık gelir vergisi defter beyan sisteminden beyan...

    Bilanço usulüne tabi gerçek kişinin yıllık gelir vergisi defter beyan sisteminden beyan edilir mi?

    Bilanço usılüne göre defter tutanlar DBS kullanmaz

    512
    0

    Şahıs mükellefi müşterim 2020 yılı zararı 30 bin TL ve sahibi olduğu işyerinden yıllık 4.800 TL işyeri kira geliri vardır. Kiracısı da basit usule tabi vergi mükellefidir. Tevkifata tabi olmadığından dolayı ve 2.600 TL üstü kira geliri olduğundan yıllık gv beyannamesi ile beyannameye ekledim. Fakat dbs 49.000 sınırından dolayı kira gelirini kabul etmiyor. Doğru mudur?

    Beyannamedeki ekler bölümünde yer alan “kesinti yolu ile ödenen vergiler” sayfasındaki kesilen vergi kısmana (0) yazınız. Şayet yine de beyanname verilemiyor ise gib e beyan bölümünden destek alınız.

    Hasılat esaslı vergilendirilen Bilanço usulüne göre defterini tuttuğumuz bir halk otobüsü mükellefimizin 2020 yılı geçici vergi beyannamelerini bilanço usulüne göre veremediğimiz (sistem kabul etmediği)için işletme hesabına göre vermiş bulunmaktayız. Şimdi gelir vergisi beyannamesini bilanço usulüne göre verebilir miyiz?

    Bilanço esasına göre defter tutan mükellef geçici vergi beyannamesini DBS veremez.

    BDP programında verilir. Bahsettiğiniz konu hakkında nasıl bir işlem yapılır Teknik olarak bilgimiz yok GİB ile görüşünüz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikFazla beyan edilen kira stopajları vergi dairesinden iade talep edilir mi?
    Sonraki İçerikDeğer artışı kazancı nasıl hesaplanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz