Ana Sayfa Muhasebe Bireysel emeklilik sisteminden elde edilen gelirler, beyana tabi midir?

Bireysel emeklilik sisteminden elde edilen gelirler, beyana tabi midir?

831
0

2018 yılında BES sisteminden ihtiyaçtan dolayı aldığım ödemenin kesintisi listemde çıkmaktadır.
İlgili alımı gelir beyanımda bildirmek zorunda mıyım? Eğer bildirmem gerekiyorsa menkul sermaye iradının hangi maddesine dâhil edilmesi gereklidir?

6327 sayılı Kanunla değişik Gelir Vergisi Kanununun 86.ncı maddesinin birinci fıkrasının (1) numaralı bendinin (a) alt bendinde yer alan hükme göre, bireysel emeklilik sistemi ve şahıs sigortalarından elde edilen ve tevkifata tabi tutulan iratların tutarı ne olursa olsun yıllık beyanname ile beyan edilmeyecektir.

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Kirası fatura karşılığı olan mükellefler yıllık gelir vergisi beyannamesinde iş yeri bilgileri kısmını nasıl doldurmalıdır?

 

 

 

Birden fazla gelir çeşidi olan gelir vergisi mükellefleri gelir kalemi istisna altına kalan gelirleri için beyannamede bildirim yapmalı mı?

 

 

 

2 Yıldan fazla götürü gideri seçtikten sonra gerçek gider yöntemini seçerek gelir vergisi beyannamemi verebilir miyim?

 

 

Önceki İçerikŞehir için tük taşımacılığı yapanlar KDV beyanını 3 aylık olarak verebilir mi?
Sonraki İçerikDiyetisyenlik hizmeti verenler Ödeme kaydedici cihaz kullanacak mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz