Ana Sayfa Muhasebe Birden fazla gelir çeşidi olan gelir vergisi mükellefleri gelir kalemi istisna altına...

    Birden fazla gelir çeşidi olan gelir vergisi mükellefleri gelir kalemi istisna altına kalan gelirleri için beyannamede bildirim yapmalı mı?

    882
    0

    Serbest meslek kazancı elde eden mükellef 2018 yılında arazi satışlarından kaynaklı 2.000 TL tutarında değer artış kazancı elde etmiştir. Değer artış kazançlarını serbest meslek kazancı bulunması sebebiyle gelir vergisi beyannamesine dâhil etmek gerekir mi yoksa istisna hadleri içinde kaldığından beyan edilmeyecek mi?

    Değer artış kazancı istisnası 2018 için 12.000 TL’dir.  Elde edilen kazanç istisnanın altında kaldığı için yıllık beyannameye eklenmez. Diğer gelir çeşidi olması istisna hakkını kaybettirmez.

     

     

     


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    BENZER İÇERİKLER

    Gelir vergisi mükelleflerinin aktifine kayıtlı gayrimenkulleri sattığında vergi istisna uygulanır mı?

     

     

    Gider Karşılığı Yapılan Hangi Ödemeler Gelir Vergisinden İstisnadır?

     

     

    Telif Haklarından Elde Edilen Serbest Meslek Kazançları Gelir Vergisinden İstisna!!!

     

     

    Önceki İçerikİnternet üzerinden eğitim veriyorum, faturasını nasıl keseceğim?
    Sonraki İçerikAlfred Bernhard Nobel Kimdir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz