Ana Sayfa Muhasebe Adi ortaklık adına açılan vadeli hesaptan kesilen stopajlar geçici vergi dönemlerinde ortakların...

    Adi ortaklık adına açılan vadeli hesaptan kesilen stopajlar geçici vergi dönemlerinde ortakların hisseleri oranında vergilerinden mahsup edilebilir mi?

    Adi ortaklık işletme veya hadleri aşmaları halinde Bilanço defteri tutarlar. Ortakların ayrı ayrı GV ve Geçici vergi mükellefiyeti tesisi ettirilir.  

    480
    0
    Adi ortaklık firmasının banka vadeli mevduat faiz gelirinden dolayı kesilen stopajları ortaklar, geçici vergi beyanında (hisseleri oranında) mahsup edebilir mi?

    Vadeli mevduat faizi TİCARİ mevduat ise ve deftere gelir olarak yazılmış ise kesilen gelir geçici vergiden mahsup edilir.


    Adi ortaklıkta iki şahıs olacak ise, bu iki şahsın her biri ayrı ayrı gelir vergisi mükellefi mi olmalı, bunlar hangi usule göre defter tutmalıdır?

    Adi ortaklık işletme veya hadleri aşmaları halinde Bilanço defteri tutarlar.

    Ortakların ayrı ayrı GV ve Geçici vergi mükellefiyeti tesisi ettirilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikBayilere kota primi olarak verilen cep telefonu, bilgisayar ve araçlar için faturayı nasıl keseceğiz?
    Sonraki İçerik6111, 7103 ve 7252 Kanun Numaralı Teşviklerden Yararlanma Süresi Uzatıldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz