Ana Sayfa Muhasebe Sermaye ödendi raporlarında e-defter mükellefleri için defter tasdik bilgileri nasıl yazılacaktır?

Sermaye ödendi raporlarında e-defter mükellefleri için defter tasdik bilgileri nasıl yazılacaktır?

2818
0

…Diğer Sermaye Yedeklerinin sermayeye eklenmesi tespitiyle ilgili Mali Müşavirlik Raporlarından hangisini doldurmam gerekir?

İlgili raporda sorulan Şirketin Yasal Defterlerinin Tasdikine ilişkin bildirimde E-defter mükellefleri raporları ne şekilde doldurur?
(06.12.2018)

Konu Ticaret Sicilindeki uygulama açısından bakıldığında sermaye yedeklerinin hangi hesapta tutulduğuna ilişkin bilgilerin, miktarın ve sermaye artışında kullanılmasının mümkün olup olmadığına yer verilerek yazılan rapor aranmaktadır.

Diğer taraftan raporunuzda E-defter bilgilerine yer verilmeli. E defter tutulduğu ….  Tarihinde buna geçilmiş olduğu, tasdik tarihi gibi ihtiyacı karşılayacak bilgilere yer verilmesi gerekmektedir.

 


Kaynak:ISMMMO
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebe News veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


 

BENZER İÇERİKLER

Sermaye ödendi SMMM raporu neye dayandırılmalıdır?

 

A.Ş. Şarta Bağlı Sermaye Artırımı Nasıl Yapılır?

 

Kar Dağıtımından Sonra Yapılan Sermaye Artırımında Kurumlar Vergisi İndirimi Uygulanır mı?

 

Şirket Birleşmelerinde, Sermaye Artırımı Yapılması ve Azınlık Paylarının Alınması Durumunda Vergi Nasıl Hesaplanır?

 

A.Ş.lerde İç Kaynaklardan Sermaye Artırımı Nasıl Yapılır?

 

Şirketlerde Sermaye Artırımı İçin Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

 

Şarta Bağlı Sermaye Artırımı Nedir?

 

Halka Açık Olmayan A.Ş. Lerde Kayıtlı Sermaye Artırımı Yapmaya Kimler Yetkilidir?

 

Özkaynaklar Kullanılarak Yapılacak Sermaye Artırımında İmtiyaz Sahibi Ortaklara Verilecek Bedelsiz Hisse Senetlerinden Vergi Kesintisi Yapılır mı?

 

A.Ş. Şarta Bağlı Sermaye Artırımında Sermaye Taahhüdü Nasıl Yapılır?

Önceki İçerikDefter tutma ve geçiş hadleri nedir? 2018 yılından 2019 yılına geçişte hangi defteri kullanacağımı nasıl hesaplayacağım?
Sonraki İçerik2018 Avrupa Otomotiv Pazar Değerlendirmesi raporu yayınlandı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz