Ana Sayfa TTK Şarta Bağlı Sermaye Artırımı Nedir?

    Şarta Bağlı Sermaye Artırımı Nedir?

    4652
    0

    Genel Kurul, esas sözleşmede borçlanma araçları dolasıyla alacaklı olanlara değiştirme ve alım hakkı ve yine çalışanlarına alım hakkı sağlayabilecektir.
    1- Bu haklar yeni payları edinme konusunda olacaktır. Yeni çıkarılan tahvillerin ve veya benzeri borçlanma araçlarının alacaklılara veya çalışanlara esas sözleşmede değiştirme veya alım haklarını kullanmak yoluyla yeni payları edinmek hakkı sağlamak suretiyle Sermaye, değiştirme veya alım hakkı kullanıldığı ve sermaye borcu takas veya ödeme yoluyla yerine getirildiği anda ve ölçüde kendiliğinden artar.
    2- Şartlı olarak artırılan sermayenin toplam itibari değeri sermayenin yarısını aşamaz.
    3- Yapılan ödeme, en az, nominal değere eşit olmalıdır.
    4- Sermaye, bu haklar kullanıldığı ve takas ya da ödeme yapıldığı anda kendiliğinden artacaktır.
    5- Bu durumda sene sonunda Esas Sözleşmenin uyarlanması gerekecektir.

    Kaynak: Türk Ticaret Kanunu

    Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

    Önceki İçerikSihirbazlık faaliyetinin Kdv oranı nedir?
    Sonraki İçerikŞirketlerde Pay Sahibinin Hangi Hallerde Oy Hakkı Sınırlanır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz