Ana Sayfa Vergi Yıllık gelir vergisi beyannamesinin ekler kutucuğundaki kira bilgileri kısmına hangi bilgiler girilmelidir?

    Yıllık gelir vergisi beyannamesinin ekler kutucuğundaki kira bilgileri kısmına hangi bilgiler girilmelidir?

    486
    0

    Gelir vergisi beyannamesi ekler kısmında 2020 yılına isabet eden kira sorulmaktadır. Buraya ödenmesi gereken tutar mı yazılacak yoksa muhtasar beyannamede bildirilen ödenen tutar mı?

    Kira ödenip, gider yazılan tutar beyannamenin ilgili kısmına yazılır.

    Serbest meslek erbabı gelir vergi matrahı 30.000 TL, sahibi olduğu işyeri kira geliri 20.000(49.000 istisna tutarının altında), toplam kazanç 50.000 olduğu için, toplam matrah tutarı kaynaklı işyeri kira geliri beyan edilecek midir?

    GVK 86/1-c madde hükmüne göre 30.000+20.000=50.000 TL olarak yıllık beyanname de toplanarak beyan edilir. (Toplam gelir 49.000 TL’nin üstünde olduğu için) Hesaplanan vergiden kesilen vergiler mahsup edilir. Sadece iş yeri kira geliri olsa idi beyan edilmeyecekti (49.000 altında kaldığı için)


    Kaynak: ismmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikEsnaf muafiyeti belgesi olmayanlar pişmanlık talebinde bulunabilir mi?
    Sonraki İçerikTüketici güven endeksi Mart ayında bir önceki aya göre %2,5 oranında arttı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz