Ana Sayfa Muhasebe Yıllara sari inşaat sözleşmelerinde damga vergisi oranı nedir?

    Yıllara sari inşaat sözleşmelerinde damga vergisi oranı nedir?

    Sözleşmelerde uygulanacak DV oranı binde 9,48 dir. Damga vergisi beyannamesinde 101 kod a yazılır.

    530
    0
    Ağustos ayında tuttuğumuz işyerinin kira damga vergisi beyannamesini 15 günlük yasal süre içinde verdik. Ama tadilat nedeniyle taşınamadık. Bu hafta taşınma işimiz tamamlandı. Dolayısıyla işyeri adres değişikliği yapacağım. Ağustos ayında kira kontratımın olması nedeni ile cezai bir işlem doğar mı?

    Taşınmak ile beyanname verilmesinin ilgisi yok damga vergisi beyannamesini vermişseniz hesaplanan vergi vadesinde ödenir.


    Yıllara sâri inşaat sözleşmelerinde damga vergisi oranı kaç ve damga vergisi kodu hangisini seçmeliyiz?

    Sözleşmelerde uygulanacak DV oranı binde 9,48 dir. Damga vergisi beyannamesinde 101 koda yazılır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİTO: Salgının ilk dalgasını en hızlı geride bırakan ülkelerden biriyiz
    Sonraki İçerikEuro Alanı’nda Kasım ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 53,6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz