Ana Sayfa Dünya Euro Alanı’nda Kasım ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 53,6 ile beklentilerin...

    Euro Alanı’nda Kasım ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi 53,6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti

    471
    0

    Yurt Dışı Gelişmeler

    • ABD’de Kasım ayında öncü verilere göre Üretim Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 56,7 ile piyasa beklentisinin oldukça üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Kasım ayında öncü verilere göre Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), bir önceki aya göre 0,8 puan artarak 57,7 seviyesinde gerçekleşti.
    • ABD ekonomisi revize edilmiş üçüncü çeyrek verisine göre çeyreklik bazda%33,1 büyüdü.
    • ABD’de son haftada işsizlik maaşına başvuruların sayısı 30 bin artarak 778 bin kişi ile beklentinin üzerinde gerçekleşti.
    • ABD’de Ekima yında konutsatışları artış beklentisine karşınbirönceki aya göre %0,3 azaldı.
    • ABD’de Ekima yında bir önceki aya göre dayanıklı mal siparişleri %1,3 ile piyasa beklentisinin üzerinde arttı.
    • Euro Alanı’nda Kasım ayında İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 53,6 ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.
    • Euro Alanı’nda Kasım ayında Hizmet Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 41,3 seviyesinde gerçekleşerek son 6 ayın en düşük seviyesinegeriledi.
    • Almanya’da Kasım ayı öncü verilerine göre İmalat Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI), 57,9 ile 56,5 olan piyasa beklentisinin üzerindedeğer aldı.
    • Almanya’da Kasım ayında Ifo iş iklimi endeksi bir önceki ay göre azalarak 90,7 seviyesine gerilemesine karşın piyasa beklentisinin üzerindedeğer aldı.


    Kaynak: TOBB Ekonomi Bülteni
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYıllara sari inşaat sözleşmelerinde damga vergisi oranı nedir?
    Sonraki İçerikBayimize düzenlediğimiz kira faturasını KDV beyannamesinin hangi bölümünde göstermeliyiz?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz