Ana Sayfa Vergi Yıl sonuna kadar yaptığımız kira ödemelerinde Stopaj oranı nedir?

    Yıl sonuna kadar yaptığımız kira ödemelerinde Stopaj oranı nedir?

    1343
    0

    20.09.2020 tarihinde 1 yıllık peşin işyeri kira ödemesi yapıldı. Bildiğiniz üzere işyeri kiralama stopaj oranları 31.12.2020 tarihinde kadar %10 olarak belirlendi. Bu duruma göre 20.09.2020-20.09.2021 tarihleri arası yapmış olduğumuz peşin ödenen brüt kira bedelinden hesaplanacak stopaj oranı parçalı mı olacak 2020 ye isabet eden kısım %10 2021’e isabet eden kısım %20 olarak mı hesaplanmalıdır?

    GV stopajı ödemenin yapıldığı tarihteki oranda yapılır. Ödemenin tamamı üzerinden % 10 GV stopajı yapılacak Kira döneminin 2021 tarihine taşmasının önemi yoktur.

    Şirketimiz personelinin kalması için vergi mükellefi olmayan şahıstan konut kiralamıştır. Kiraladığı konuta dair beyan edeceği stopaj oranı ne olmalıdır? 2 Nolu KDV söz konusu mudur?

    31/12/2020 Tarihine kadar % 10 GV stopajı yapılacak. (2) nolu KDV beyannamesinde % 8 KDV hesaplanır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikUlaşamadım müşterinin smmm sözleşmesini nasıl iptal ederim?
    Sonraki İçerikEv hizmetlerinde çalışan personellerin ücreti en az ne kadar olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz