Ana Sayfa Muhasebe Yetki belgesi olmayan gerçek kişiler veya kurumlar özel matrah uygulamasından faydalanabilir mi?

    Yetki belgesi olmayan gerçek kişiler veya kurumlar özel matrah uygulamasından faydalanabilir mi?

    İkinci el araç alım satımında gider pusulası düzenlemek zorunda mıyız? Yetki belgesi olmayan galericiler alım satımlarda özel matrah uygulamasından yararlanabilir mi?

    641
    0

    Yetki belgesi olmayan 2.el ticareti yapan mükellefler araç satışında özel matrah uygulayabilir mi?

    15 Ağustos 2020 Cumartesi resmî gazete sayısında yayınlanan ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik ile yetki belgesi olmayan kişiler veya kuruluşlar özel matrah uygulamasından yararlanamazlar.

    Müşterimiz ikinci el oto alımı satımı işi yapmaktadır. Vergi mükellefi olmayanlardan araç alımında gider pusulası düzenleme zorunluluğu var mıdır? Araç satışı faturasını gib portaldan 5000/30.000 Sisteminden düzenleyebilir mi?

    Evet Gider pusulası düzenlenecektir. Satış faturasını e-belge sistemi üzerinden düzenleyebilir.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİhraç Kaydıyla Teslim Edilerek İhraç Edilen Malların Geri Gelmesi Halinde KDV uygulaması
    Sonraki İçerikİkinci el binek araç satışında uygulanacak KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz