Ana Sayfa Ekonomi Tesla’nın en büyük ortaklarından BlackRock’a göre Musk koltuğunu bırakmalı

Tesla’nın en büyük ortaklarından BlackRock’a göre Musk koltuğunu bırakmalı

754
0

Tesla’nın en büyük ortaklarından BlackRock’a göre Musk koltuğunu bırakmalı

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın en büyük hissedarlarından BlackRock’a göre şirketin CEO’su Elon Musk, bu göreviyle birlikte yürüttüğü yönetim kurulu başkanlığı görevini bırakmalı.

BlackRock’ın geçtiğimiz haziran ayında, şirketin yıllık toplantısında hissedarlar arasında bu konuda yapılan oylamada Musk’un yönetim kurulu başkanlığını bırakması yönünde oy kullandığı ortaya çıktı.

Sermaye ve risk yönetimi şirketi BlackRock, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Sermaye Piyasası Kurulu’na sunduğu dönemsel faaliyet raporuna göre, söz konusu oylamada Tesla’nın yönetim kurulu başkanının bağımsız bir isim olması yönünde oy kullandı.

BlackRock, 5 Haziran’da Tesla hissedarlarından Jing Zhao isimli bir yatırımcının önerisiyle yapılan oylamadaki tercihini kamuoyuna daha önce açıklamamıştı.

Elon Musk’ın da dokuz kişilik yönetim kurulu üyeliğinden alınmasının teklif edildiği oylamada hissedarların büyük çoğunluğu Musk’ın koltuğunu koruması yönünde oy kullanmıştı.

Elon Musk Tesla’daki yüzde 20’lik hissesiyle halen yönetim kurulu başkanlığı görevini sürdürüyor.

Tesla, 2018’in ilk çeyreğinde 710 milyon dolar zarar ettiğini açıklamıştı.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Tesla çalışanlarının yüzde 9’unu işten çıkaracağını duyurdu!

 

 

Tesla Yeni Otomobillerini Tanıttı

 

 

En Çok Milyarder Çıkan 10 Üniversiteyi Biliyor musunuz?

 

Başarılı CEOlar Ne Kadar Spor Yapıyor?

 

Mc Donald’s mı Büyük, Starbucks mı?

 

Glassdoor’un Eleman Arayan Harika Şirketler Listesi

 

 

 

Önceki İçerikAvrupa Birliği kış saati uygulamasına son veriyor
Sonraki İçerikEuro ve Dolar kurunun artışı Türkiye’deki sağlık turizmini nasıl etkiledi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz