Ana Sayfa Güncel En Çok Milyarder Çıkan 10 Üniversiteyi Biliyor musunuz?

En Çok Milyarder Çıkan 10 Üniversiteyi Biliyor musunuz?

4635
0

Eğitimleriyle tanınan dünyanın en iyi okullarının kaç milyarder çıkardığını merak ediyorsanız bu yazı tam da size göre…

1- Pensilvanya Üniversitesi: 18 Mezun
UPenn 18 mezun ile listenin en başında yer alıyor.
Şuan ki ABD başkanı Donald Trump ve kızları Ivanka ve Tiffany Trump ile oğlu Donald Trump Jr.  da UPenn mezunu milyarderler.

Serbest yatırım fonu milyarderi Steve Cohen, ABD’li ünlü mucit Tesla ve SpaceX’ in Ceo’su Elon Musk ve kumarhane sahibi Steve Wynn gibi ünlü isimlerde üniversitenin mezunlarından bazıları.

Berkshire Hathaway yatırım şirketinin Ceo’su olan Warren Buffett’de memleketi Omaha’daki Nebraska Üniversitesine geçiş yapmadan önce UPenn’de 2 yıl eğitim görmüştür.

2- Stanford Üniversitesi: 13 Mezun
Batı Yaka’sında bulunan üniversitenin Silikon Vadisi’ne olan yakınlığı nedeniyle bu listede yer alması hiç de şaşırtıcı bir sonuç değil.

Üniversiten mezun olan birçok teknoloji milyarderi bulunmaktadır. ABD’li ünlü bilgisayar programcısı ve Whatsapp’ın kurucusu Brian Acton, 2011 yılında hazırlanan Snapchat’in kurucu ortaklarından Bobby Murphy gibi ünlü isimler Stanford Üniversitesinden mezun olmuştur.

3- Yale Üniversitesi: 13 Mezun
Forbes En Zengin 400 İnsan listesinde Yale’den mezun olan birçok milyarder yer almaktadır ki bu Yale’nin en büyük rakibi Harvard’dan daha iyi olduğunun göstergesidir.

Listede Yale’den mezun olan sermaye ve risk yönetimi ile uğraşan uluslararası bir kuruluş olan BlackRock CEO’su Stephen Schwarzman ve dünyaca ünlü hava,kara transfer ve lojistik firması kurucusu Fred Smith gibi dünyaca ünlü isimler yer almaktadır.

Her ne kadar Smith’in lojistik fikri profesörü tarafından pek parlak bulunmamış olsa da FedEx mayıs 2017 itibariyle 60 milyar dolarlık gelire sahip bir şirket haline geldi.

4- Güney Kaliforniya Üniversitesi: 11 Mezun
USC’nin milyarder mezunlarına birçok sektörde rastlamak mümkün.

1966’da Star Wars yaratıcısı George Lucas, sinema bölümünden mezun oldu.

Tam 20 yıl sonra, Salesforce’un CEO’su Marc Benioff Güney Kaliforniya Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldu.

Silikon Vadisi girişim kapitalisti Mark Stevens’in elektrik mühendisliği ve ekonomi bölümünden çift lisans diploması alarak mezun oldu. Stevens’in, California’daki NBA ekibi Golden State Warriors payı vardır.

5- Harvard Üniversitesi: 11 Mezun
Harvard daha çok milyarderlerin lisanüstü eğitimlerini almak için tercih ettikleri bir okul olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle lisans eğitimi için Harvard’ı tercih eden yalnızca 11 milyarder mezunu vardır.

2008 yılında insanların seyahatlerinde kolayca konaklayacakları kiralık yer bulmasını sağlayan web uygulaması Airbnb şirketinin kurucusu Nathan Blecharczyk Harvard mezunu bir milyarder.

Amerika’nın en eski üniversitesi olan Harvard’dan mezun olan bir başka tanınmış milyarder ise 61 yaşındaki Microsoft’un 2000 yılından beri yönetim kurulu başkanlığını yürüten Steve Ballmer’dir.

Harvard’da eğitim gören iki çok ünlü milyarder ise Bill Gates ve Mark Zuckerberg’dir; ancak bu iki isim okuldan mezun olmadan eğitimlerini yarıda bırakmışlardır.

6- Colombia Üniversitesi: 8 Mezun
ABD’nin ünlü Amerikan futbolu takımlarından New England Patriots’un sahibi Robert Kraft Amerika’nın en eski özel okullarından biri olan Colombia Üniversitesi’nden mezun.

Manhattan’daki iş merkez Rockefeller Center ve Chrysler binasının sahibi emlak şirketi TishmanSpeyer’in sahibi emlak kralı Jerry Speyer’ de 1962 yılında üniversitenin Alman dili bölümünden mezun olmuş bir milyarderdir.

7- Michigan Üniversitesi: 7 Mezun
Amerika’nın en başarılı devlet üniversitelerinden biri olan Michigan’ın en önemli mezunu Google’ın yaratıcısı Larry Page’dir. 1995 yılında Michigan’dan mühendislik diploması alan Page, Bilgisayar programcılığı alanında yüksek lisansını tamamlamak için Stanford Üniversitesi’nde eğitim görmeye başladı. Burada sınıf arkadaşı ve sonrasında Google’ın ortaklarından olan Sergey Brin ile tanışan Larry Page 1998 yılında lisansüstü eğitimini yarıda bıraktı. 23 yaşında Google’ı kuran Page 44,5 milyar dolarlık gelire sahip olan bir milyarder.

Amerikan futbolu takımı NFL Miami Dolphins’in sahibi şehir planlama uzmanı Stephen Ross da üniversitenin işletme bölümünden mezun olan milyarderler arasında yerini alıyor.

8- Dartmouth Üniversitesi: 7 Mezun
Finansal hizmetler alanında hizmet veren Apollo Global Manangement’in sahibi olan Leon Black 1973 yılında Dartmouth Üniversitesi Felsefe bölümünden mezun oldu.

Aynı yıl petrol zengini iş adamı Trevor Rees-Jones da üniversitenin Tarih bölümünden mezun oldu.

9- Duke Üniversitesi: 6 Mezun
J.B. Pritzker 1987 yılında Duke Üniversitesi’nin Siyaset Bilimi bölümünden mezun oldu.  Aldığı eğitimi gerçek yaşamında da kullanan Pritzker, Mart 2018’de yapılacak seçimlerde ABD’nin en kalabalık 5. Eyaleti olan Illinois valiliği için Cumhuriyetçilerin valisi Bruce Rauner’ın yerine  Demokrat Parti’den adaylığını açıklamıştır.

Çikolata, şeker, sakız gibi gıda ürünleri ile tanınan çok uluslu Mars aile şirketinin ortaklarından Marijke Mars da üniversiteden mezun olmuş ünlü bir milyarderdir.

Özel sermaye konusunda uzmanlaşmış merkezi Washington DC’de bulunan Amerikalı küresel varlık yönetimi şirketi Carlyle Grup’un icra kurulu başkanı David Rubenstein da Duke mezunu tanınmış milyarderlerden biridir.

10- Cornell Üniversitesi: 5 Mezun
Dünyaca ünlü temizlik ve cilt bakım ürünleri üreticisi ve satıcısı S.C.Johnson şirketinin sahiplerinin 2 üyesi Cornell Üniversitesi’nden mezunu iken ailenin genç varisi Winifred Johnson-Marquart üniversitedeki eğitimini tamamlamadan okulu bırakmıştır.

Kaynak: Forbes Dergisi

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikGelir Vergisi Mükellef Sayıları – 2011- 2018-Eylül Arası
Sonraki İçerikSigortalı Çalışan Kişi (4/A), Vefat Eden Eşinden Dolayı Emekli Sandığı Yetim Aylığı Alabilir mi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz