Ana Sayfa SGK Euro ve Dolar kurunun artışı Türkiye’deki sağlık turizmini nasıl etkiledi?

Euro ve Dolar kurunun artışı Türkiye’deki sağlık turizmini nasıl etkiledi?

820
0
Euro ve Dolar kurunun artışı Türkiye’deki sağlık turizmini nasıl etkiledi?

2017 yılında Türkiye’yi 750 bine yakın sağlık turisti ziyaret etti. Türkiye’ye tedavi amaçlı gelen turistler özellikle saç ekimi, estetik ameliyatı, diş implant, göz lazer tedavisi gibi hizmetleri tercih ediyor. Türkiye özellikle Avrupa’dan Almanya, Fransa ve Hollanda’dan gelen turistlerin gözdesi durumunda… Bu ülkelere son yıllarda İspanya, İtalya, Belçika ve İsviçre’den gelen turistler de dahil oldu. Bunun yanında Rusya ve Arap ülkelerinden gelenler sağlık turizminde Türkiye’yi tercih ediyor.

Kur değişimi turist sayısını artırdı

Türk Lirası’nın değer kaybetmesi parası değerlenen Avrupalı turistlerin sağlık turizmi açısından ülkemize gelme oranını da arttırdı. Son dönemde Türkiye’yi Avrupalı gurbetçilerden ziyade Avrupa’nın yerli nüfusu daha çok tercih etmeye başladı.

Saç ekimi konusunda daha ziyade yabancı turistlere hizmet veren İstanbul Hair Center Koordinatörü Hüseyin Bey, kur farkının artmasından dolayı artık yabancı turistlerin sayısında gözle görülür bir artış olduğunu hem de bu kişilerin Türkiye’de daha fazla vakit geçirip para harcadıklarını belirtiyor. Bu turistlerin özellikle İstanbul’un tarihi yerlerini gezmek, alışveriş yapmak ve yemek yemek için para harcadığını belirten Hüseyin Bey “Örneğin tedavi süresi 3 gün olan bir hasta işlemleri bittikten sonra şehri gezmek istiyor. 3-4 gün daha fazla Türkiye’de kalan hastalar ülkeye hatırı sayılır döviz bırakıyor.” diyor.

2017’de Türkiye’ye 765 bin sağlık turisti geldiğini belirten Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak “Bu turistlerin kişi başı ortalama harcaması 9 bin dolardan fazla oldu. Turizm pastasında sağlık turizminin 7,2 milyar dolarlık payı var.” diye konuştu.


Kaynak:Euronews
Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER


Okulların Döviz Cinsinden Elde Ettikleri Kira Bedellerinde Oluşan Kur Farkları İstisna Kapsamında mıdır?

Döviz Kuru Nedir? Efektif Kuru Nedir? Değerleme Hangi Kritere Göre Yapılır?

Dolar Döviz Alış Kuru Ortalaması (2005 – 2017 arası Yıl Ve Ay Bazında)

Dövizli İşlemlerin KDV Matrahı Nasıl Yapılır?

Hakediş ödemelerinin bankalarda değerlendirilmesi sonucu elde edilen faiz ve repo gelirleri ile döviz cinsinden yapılan hakediş ödemelerinin vergi kanunları karşısındaki durumu.

Önceki İçerikTesla’nın en büyük ortaklarından BlackRock’a göre Musk koltuğunu bırakmalı
Sonraki İçerikİşyeri Yapı Kooperatiflerinin Ba-Bs Verme Yükümlülüğü Var mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz