Ana Sayfa Şirketler Mc Donald’s mı Büyük, Starbucks mı?

Mc Donald’s mı Büyük, Starbucks mı?

2573
0

Şimdilik McDonald’s denebilir!
Çünkü Starbucks’ın hızlı yükselişi devam ediyor.

Fortune dergisinin 2016 yılı verilerine göre İki şirketin Ciroları arasında fark kapanmaya başladı.

2016 yılı gelirlerine göre dünyanın en çok gelirine sahip şirketleri sıralamasında McDonald’s şirketi 112’nci sırada yer alırken, Starbucks şirketi 131’nci sırada kendine yer buldu.

Çalışan başına karlılık hesabı yapıldığında ise Starbucks, McDonald’sı şimdiden %25 civarında geride bırakmış durumda. (Yeri gelmişken eleştirimizi de yapalım. Starbucks’ın personel sayısını artırıp biraz daha temizliğe ve hijyene önem vermesi gerekiyor.)

Bu arada tabloda görüleceği üzere Marriot Oteller zinciri Hilton’u epeyce geride bırakmış durumda.

Kaynak: Fortune Dergisi

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikÇalışanların Buluş Yapmaları Halinde İzlenecek Yollar Nelerdir?
Sonraki İçerikÜcret Gelirinin Vergilendirme Şekli Ve Ücret İstisnaları – 6

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz