Ana Sayfa Basından Tesla Yeni Otomobillerini Tanıttı

Tesla Yeni Otomobillerini Tanıttı

1363
0

TESLA YENİ OTOMOBİLLERİNİ TANITTI

Amerikan Tesla şirketinin sahibi Elon Musk piyasaya sunmaya hazırlandığı yeni araçları tanıttı.

Tesla Semi adındaki dünyanın ilk elektrikli kamyonu Los Angeles’ta havalimanında hangardan çıkarılarak tanıtıldı. Musk, projenin dünyadaki fosil yakıt kullanımını azaltmak adına büyük bir adım olduğunu söyledi. Şarjla 800 kilometre yol alabilen Tesla Semi, en büyük nakliye kamyonlarının yük kapasitesine sahip.

Elon Musk Tesla Semi’nin maliyetinin dizel kamyonlara kıyasla mil başına yüzde 20 daha düşük olduğunu söylüyor. Kamyonun dört arka tekerleği için ayrı ayrı dört elektrik motoru bulunuyor. Kamyonun sürücü koltuğu görüş alanını genişletmek için ortaya yerleştirilmiş. Direksiyonun iki tarafında dokunmatik ekran bulunuyor.

Tesla bu kamyonun seri üretimine 2019’da başlamayı hedefliyor.

Tanıtılan diğer araç Tesla’nın spor otomobili. Elon Musk, Tesla Roadster 2.0 adlı aracın 1,9 saniyede saatte 100 kilometre hıza ulaştığını söyledi, seri üretimi yapılacak en hızlı araç olacağını ekledi.

Araç bir kez şarj edildikten sonra 1000 kilometre yol kat edebilecek. Dört kapılı otomobilin üretimine 2020’de başlanması hedefleniyor.

Kaynak: http://www.bbc.com/news/technology-42021713

Yasal Uyarı: Bu yazıdaki bilgiler sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen bilgilerden yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgilerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.

Önceki İçerikBanka – Hesaptan Para Çekme – TL
Sonraki İçerikEsas Sermaye Sistemi ve Kayıtlı Sermaye Sistemi Arasındaki Fark Nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz