Ana Sayfa Vergi Tek işverenden 600.000 TL ve üstü maaş alan bir personel gelir vergisi...

    Tek işverenden 600.000 TL ve üstü maaş alan bir personel gelir vergisi beyannamesinde özel sağlık sigortası giderlerini indirim konusu yapabilir mi?

    506
    0

    1-2020 de Birden fazla işverenden aldığı ücret dolayısıyla GV beyannamesi verecek kişi, Brüt 46.000 TL olankâr payı gelirini GV beyannamesine dahil edecek mi?

    Dahil edecekse 1/2 istisna olduğu için 23.000 TLbeyana dahil edip, 46.000 TL’nin %15 i olan tevkif yolluya ödenen 6.900 TL’yi beyanından düşecek değilmi?

    2-İstisna sonrası Konut geliri için GV beyannamesi verecek olan kişi, istisna sonrası Menkul sermaye iradı 49.000 TL(98.000 / 2) altı olsa dahi İstisna sonrası Konut kira geliri ile İstisna sonrası Menkul sermaye iradı toplamı 49.000 TL’yi geçtiği takdirde Konut ile Menkul sermaye ıradı toplamını beyannameye dahil edeceğiz değil mi?

    1- Kar payı beyannameye dahil edilmeyecektir (GVK 86/1-c )

    2-Kira gelir toplamı ile MSİ toplamı 49.000 TL aşması halinde her iki gelirde toplanarak beyan edilir. Hesaplanan vergiden kesilen vergi mahsup edilir.

    600.000,00 TL üzeri ücret gelir beyannamesinde bordroda yer alan ek ödemeler (Bes+hayat sigortası+Özel sağlık sigortası) kümülatif vergi matrahına dahil edilir mi? Beyannamede indirim konusu yapılabilir mi?

    Hesaplamada dikkate alınacak Tutar GAYRİSAFİ TUTARI’dır.

    Bu tutardan vergi sgk ve kesintileri indirilir. Vergi matrahından ise özel sağlık sigorta primi engelli indirimi indirilir.Bes indirilmez.

    600.000 mukayesesi GAYRİSAFİ TUTAR (Brüt ücret) dan yapılır.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMücbir sebep kapsamında olan firmaların yapılandırma ödemeleri ertelendi mi?
    Sonraki İçerikİnternet üzerinden satış yapacak bir işletme e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz