Ana Sayfa Vergi İnternet üzerinden satış yapacak bir işletme e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    İnternet üzerinden satış yapacak bir işletme e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?

    877
    0

    Bir açılış gerçekleştireceğim. Ancak serbest meslek kazancı mı yoksa ticari kazanç mı tam olarak bilemedim. Şahıs halı ve kumaş tasarımcısı. Yaptığı işler şu şekilde;

    1-İç dekorasyon sektörüne odaklı tüm halı ve kumaş kalitelerinin tasarımı ve üretimi yapıyor.

    2-Distribütörü olduğu yabancı markaların Türkiye satış sorumlusu. İthal markalarla hem tasarım yapıp hem onların kataloglarının satışını yapıyor.

    3-Halı ve Kumaş Tasarımı Workshop adıyla eğitimleri oluyor.

    Bahsettiğiniz faaliyetlerin Ticari faaliyet olduğu görüşündeyiz. İşletme defteri tutulur, Fatura düzenlenir, KDV oranı % 18’dir. Faaliyeti sunan MİMAR ise Serbest meslek erbabı olur.

    Nace kodu 47.91.14 Radyo, TV, posta yoluyla veya internet üzerinden yapılan perakende ticaret.Yukarıda belirtilen nace kodu ile trendyol üzerinden kâğıt havlu vs. ürünlerin satışını yapmak üzeri bir şahıs firması açılışı yapacağız. E-defter e-fatura uygulamalarına tabi olurmuyuz?

    Böyle bir zorunluluk yok. Satış tutarına göre e-fatura, e- defter tutulur.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikTek işverenden 600.000 TL ve üstü maaş alan bir personel gelir vergisi beyannamesinde özel sağlık sigortası giderlerini indirim konusu yapabilir mi?
    Sonraki İçerikYük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz