Ana Sayfa Vergi Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    Yük taşımacılığı hizmetlerinde KDV tevkifatı yapılır mı?

    596
    0

    Şirketimize sınırlı sorumlu taşıyıcılar kooperatiflerinden nakliye faturası düzenlenmektedir. Bu faturalarda 2/10 Tevkifat yapılmalı mıdır?

    Yük taşıma hizmetlerinde tevkifat uygulaması:

    35 seri nolu KDV Tebliğin 7. maddesi ile KDV Genel Uygulama Tebliğinin (I/C-2.1.3.2.11.) bölümü başlığıyla birlikte değiştirilmek suretiyle, tüm KDV mükellefleri ile belirlenmiş alıcılara yapılan yük taşımacılığı hizmetinde (2/10) oranında KDV tevkifatı uygulanması öngörülmüştür.

    Yapılan Nakliye işi için düzenlenen faturada 2/10 oranında KDV tevkifatı hesaplanacaktır.

    Ancak kargo işletmeciliği yetki belgesi sahibi mükellefler tarafından yapılan kargo taşıma işleri tevkifata tabi tutulmayacaktır.

    Torna işi ile iştigal eden mükellef malzemeyi başka firma gönderip bu kişi fason olarak ona malzeme yapmaktadır. Bunun için fatura keserken tevkifatlı mı fatura kesmemiz gerekiyor?

    Genel Tebliğin, ( I/C-2.1.3.1/a ve b bölümünde sayılanlar) bölümünde Belirtilen ve Fason Olarak Yaptırılan TEKSTİL VE KONFEKSİYON İŞLERİ, ÇANTA VE AYAKKABI DİKİM İŞLERİ VE BU İŞLERE ARACILIK HİZMETLERİ işi dışında KDV tevkifatı yapılmaz.

     


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikİnternet üzerinden satış yapacak bir işletme e-fatura uygulamasına dahil olmalı mıdır?
    Sonraki İçerikDizi çekimleri için kiraya verilen gayrimenkul için düzenlenecek faturada KDV oranı ne olmalıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz