Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan firmaların yapılandırma ödemeleri ertelendi mi?

    Mücbir sebep kapsamında olan firmaların yapılandırma ödemeleri ertelendi mi?

    499
    0

    65 yaş üstü ve şeker hastalığı olan bir bayan vergi mükellefi meslek mensubu 2019 yılı sonunda tek taraflı olarak hizmet sözleşmesini feshetmiş. 2020 yılı içinde hiçbir beyannamesi verilmemiş.Mükellef yoklama memurlarının gelmesi sonucu durumu öğrenmiş. İlgili vergi dairesine kronik hastalığının olduğunu gösteren hastane raporu ile bir dilekçe yazarak covid-19 pandemisi nedeniyle ilgili kişinin mücbir sebep halinde sayılmasını istedim.1 ay geçmesine rağmen cevap gelmedi.Bu süreç aşamasında ne yapmamızı gerekmektedir?

    Mücbir sebep hali VD tarafından kabul edilmesi halinde mücbir sebep ortadan kalktığı tarih den sonra VD tarafından verilen sürede beyannameler verilmesi gerekir.

    Bürokratik işlemler konusunda VD ile görüşünüz.

    Zorunlu olarak kapatılan işyerinde mücbir sebep kapsamına giren mükellefler için, bazı vergi ödevlerinin ertelenmesi yanı sıra bu dönemlere rastlayan yapılandırma ödemeleri ertelenmesi söz konusu mudur?

    Yapılandırmada erteleme söz konusu değildir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikŞirket kuruluşlarında interaktif vergi dairesi sisteminden kira sözleşmesine ait damga vergisi beyannamesi bildiriminde bulunabilir miyiz?
    Sonraki İçerikTek işverenden 600.000 TL ve üstü maaş alan bir personel gelir vergisi beyannamesinde özel sağlık sigortası giderlerini indirim konusu yapabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz