Ana Sayfa Vergi Tasfiyeye giriş tarihi itibariyle şirketler geçici vergi beyannamesi vermeli midir?

    Tasfiyeye giriş tarihi itibariyle şirketler geçici vergi beyannamesi vermeli midir?

    Tasfiyeye giren şirketler için kıst dönem geçici vergi beyannamesi verilir mi? Tasfiye sonu kurumlar vergisi beyannamesinde bilançodaki değerler sıfır mı olacak?

    800
    0

    Tasfiye halinde anonim şirket mükellefimin tasfiye sonu bilançosunu çıkaracağım. Bilanço kalemindeki hesapların tamamını sıfırlamak zorunda mıyım?

    Tasfiye sonunda vergi dairesine verilecek mali tablolarda tasfiye karı veya zararının görüleceği hesaplar olacaktır. Kar dağıtılacaktır. (0) bakiyeli mali tablo olmaz.

    Daha sonra kalan hesaplar ters kayıtlar ile kapatılır.

    25.05.2020 tarihi itibariyle tasfiye ye girmiş bir limited şirket 2020 2. dönem geçici vergi beyannamesini vermek zorunda mıdır?

    01/04/2020- 25/05/2020 kıst dönemi için Geçici vergi beyannamesi verilecektir.

    25/05’ten sonraki dönemlerde geçici vergi beyannamesi verilmez.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGayrisafi yurt içi Ar-Ge harcaması 2019 yılında bir önceki yıla göre 7 milyar 420 milyon TL artarak 45 milyar 954 milyon TL’ye yükseldi
    Sonraki İçerikFeribot ile yapılan taşımacılık hizmetinde KDV oranı nedir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz