Ana Sayfa Muhasebe Sözleşmesini fesih ettiğimiz müşterimizin beyannamelerini vermememiz sorun olur mu?

Sözleşmesini fesih ettiğimiz müşterimizin beyannamelerini vermememiz sorun olur mu?

Sözleşmesini fesih ettiğimiz müşterimizin beyannamelerini vermememiz sorun olur mu?

605
0

Bir mükellefimizden alacağımızı alamadığımız için avukata verip takıp başlattık. Bundan sonra beyanlarını vermek istemiyoruz. İleride mahkeme de sözleşme vs konusunda nasıl hareket etmemiz gerekir? Mahkeme vs aşamasında sıkıntı olmaması adına ekimden başlayararak beyanlarını vermemiz halinde sorun yasar mıyız yâda bunun ıiçin bir tebliğ mi yapmamız gerekir?

Müşterinize noter aracılığı ile ihtar çekerek sözleşmenizi tek taraflı fesih ettiğinizi tebliği etmeniz yeterlidir. Alacağınız için ise icra takibat yapabilirsiniz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikŞirket kayıtlarında görünen ticari yatın amortisman süresi nedir?
Sonraki İçerikİhale kapsamında güvenlik kamerası değişimi işinde asgari işçilik hesaplaması yapılır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz