Ana Sayfa Vergi Sinema faaliyetinden elde edilen kazanç ticari kazanç mıdır?

    Sinema faaliyetinden elde edilen kazanç ticari kazanç mıdır?

    367
    0

    Sinema sektöründe faaliyet gösteren serbest meslek erbabı mükellef, kullanmış olduğu ekipmanları kiraya vermesi durumunda stopajdan muaf sadece KDV içeren smmm düzenleyebilir mi?

    Sinema faaliyetinden elde edilen kazanç TİCARİ kazançtır. Serbest meslek kazancı olmaz. Kiralamadan elde edilen gelir için Fatura düzenlenir.

    %18 KDV hesaplanır Stopaj olmaz. Şayet bahsettiğiniz kişi sanatçı ise Serbest meslek erbabıdır. Kiradan elde ettiği gelir GMSİ olur.

    Kiracı olan mükellef kirayı ödemeden %20 GV stopajı yapar bedelini de bankaya yatırır.

    Sanatçının elde ettiği GMSİ yıllık GV beyannamesi ile beyan edilir. KDV söz Konusu olmaz.

    İşletme defteri olan, faaliyeti film, belgesel çekimi olan firma e-defter geçmek zorunda mıdır?

    E-defter tutma zorunluluğu ciroya göre olur.

    Hasılat 5 milyon aşar ise e- fatura kullanılır.

    KDV tevkifatı olmaz.

    KDV Tevkifatına tabi olacak işlemler için aşağıdaki linki inceleyiniz. https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2021_vergi/10.pdf


    Kaynak: İsmmmo, GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMüdürler kurulu karar defterine kapanış tasdiki yaptırılır mı?
    Sonraki İçerikİhbar tazminatında gelir vergisi ve damga vergisi istisnası var mıdır?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz