Ana Sayfa Vergi Satın Alacağımız ÖKC’nin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Olduğundan Nasıl Emin Olabiliriz?

Satın Alacağımız ÖKC’nin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Olduğundan Nasıl Emin Olabiliriz?

Satın Alacağımız ÖKC’nin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Olduğundan Nasıl Emin Olabiliriz?

1177
0

Satın Alacağımız ÖKC’nin Yeni Nesil Ödeme Kaydedici Cihaz Olduğundan Nasıl Emin Olabiliriz?

Satın alınan YN ÖKC’lere ilişkin olarak ÖKC firmaları tarafından cihazın kurulumunun gerçekleştirilmesini müteakip CİHAZ RUHSATNAMESİ mükellefe muhafaza edilmek üzere verilmektedir.

Söz konusu ruhsatnamede cihazın marka, model ve cihaz sicil numarası yer almaktadır. Söz konusu cihaz marka ve model bilgileri Başkanlığımızca yayınlanan YN ÖKC marka ve model listesinden kontrol edilebilmektedir.

Https://ynokc.gib.gov.tr/Home/OnayAlanFirmalar/1003 Ayrıca bu listede her bir marka ve model için üretici firmalara tahsis edilen FİRMA KODU bilgisinin, satın alınmış ÖKC’den tanzim edilen fişlerin altında yer alan kod ile de kontrolünün yapılması mümkün bulunmaktadır.

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikFaydalı ömrü bitmiş otomobil alındığımızda muhasebe kaydını nasıl yapmalıyız?
Sonraki İçerikİşe giriş bildirimini hangi hallerde ve sektörlerde aynı gün yapabiliriz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz