Ana Sayfa Muhasebe Personellere verilen yemek parası bordroya dahil edilirse gelir vergisi ve SGK kesintisi...

Personellere verilen yemek parası bordroya dahil edilirse gelir vergisi ve SGK kesintisi hesaplanır mı?

4126
0
Personellere verilen yemek parası bordroya dahil edilirse gelir vergisi ve SGK kesintisi hesaplanır mı?

İş yeri çalışanlarına günlük 9,80 TL aylık net 294 TL yemek parası vermek istiyor. Bordroya yansıttığımız zaman Gelir Vergisi kesintisi ve SGK kesintisinin yapıldığını görüyorum. GELİR VERGİSİ 186 NOLU GENEL TEBLİĞİNE göre Gelir Vergisi istisna olması gerekiyor. Size sorum; Yemek parasının bordroya yansıtıldığında Gelir Vergisi ve SGK kesintisi olmalı mı? Olacaksa oranları ve gerekçesini öğrenebilir miyim?

Sigortalılara yemek parası adı altında yapılan ödemelerin, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmemesi şartıyla, fiilen çalışılan gün sayısı dikkate alınarak 16 yaşından büyükler için belirlenen günlük asgari ücretin %6’sının, yemek verilecek gün sayısı ile çarpılması sonucunda bulunacak miktarı, aylık prime esas kazançların tespitinde dikkate alınmayacak, dolayısıyla bu tutardan prim kesilmeyecektir.

Ticket-Yemek Kuponu-Sodexo verilmek suretiyle yemek yardımı sağlanması durumunda SGK primine dâhil edilmeyecektir.

Sadece Nakit yemek parası ödemelerinde istisna tutarı aşan kısım sigorta primine dâhil edilecektir.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Çalışanlara yol ve yemek parası verilmesi gerekli midir?

Personellere verdiğimiz yemek yardımları ve özel sağlık sigortalarının gelir vergisi indirimi var mıdır?

Personele verilen yemek çekleri SGK primine tabi midir?

 

 


 

Önceki İçerikVIII. Henry
Sonraki İçerikGenel Sağlık Katılım paylarını geri alabilmem için hangi belgeler ile müracaat etmeliyim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz