Ana Sayfa Çalışma Hayatı Çalışanlara yol ve yemek parası verilmesi gerekli midir?

Çalışanlara yol ve yemek parası verilmesi gerekli midir?

1178
0
Çalışanlara yol ve yemek parası verilmesi gerekli midir?

İş Kanunu gereği bir iş sözleşmesine bağlı olarak çalışan bir işçiye, asgari ücretin altında olmamak koşulu ile ücret ödenmesi zorunludur.

Çalışanlara ücret dışında yapılacak her türlü ödeme ve sağlanacak menfaat için iş sözleşmeleri hükümleri önem taşımaktadır.

Bir çalışana yol ve yemek parası ödenmesi, servis sağlanması veya iş yerinde yemek verilmesi; iş sözleşmesi hükümleri ile belirlenmektedir.

 

 


Kaynak: Çalışma Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Personellere verdiğimiz yemek yardımları ve özel sağlık sigortalarının gelir vergisi indirimi var mıdır?

Personellerin ödemiş olduğu özel sağlık sigortalarının ücret hesaplamasına olumlu bir etkisi oluyor mu?

Personellerin ödemiş olduğu özel sağlık sigortalarının ücret hesaplamasına olumlu bir etkisi oluyor mu?

 

Önceki İçerikVergi dairesinden alacağımı başka bir firmanın vergi dairesi borcuna karşılık mahsup edebilir miyim?
Sonraki İçerikMetal işçiliklerde KDV tevkifatı uygulanır mı?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz