Ana Sayfa Vergi ÖKC Kullanan Mükellefler ÖKC TSM Merkezlerine Cihaz Bedeli Dışında Ayrıca Bir Ücret...

ÖKC Kullanan Mükellefler ÖKC TSM Merkezlerine Cihaz Bedeli Dışında Ayrıca Bir Ücret Ödemek Zorunda mıdır?

ÖKC Kullanan Mükellefler ÖKC TSM Merkezlerine Cihaz Bedeli Dışında Ayrıca Bir Ücret Ödemek Zorunda mıdır?

628
0

ÖKC Kullanan Mükellefler ÖKC TSM Merkezlerine Cihaz Bedeli Dışında Ayrıca Bir Ücret Ödemek Zorunda mıdır?

YN ÖKC kullanmaya başlayan mükelleflerin, cihazlarını satın aldıktan sonra ÖKC’nin garanti kapsamı dışında kalan bakım, tamir ve onarım bedelleri dışındaki, temel ÖKC fonksiyonlarını kullanmaları nedeniyle gerek ÖKC firmalarına gerekse ÖKC TSM Merkezlerine herhangi bir ücret ödeme yükümlülüğü bulunmamaktadır.

Ancak mükelleflerin YN ÖKC’lere, banka vb. kuruluşlara ait uygulama yazılımlarının yükletilmesini talep etmesi, banka vb. kuruluşlara ait harici EFT-POS cihazlarının veya perakende mal ve hizmet satışlarında yararlanılan harici donanım veya yazılımların ÖKC’ye bağlantılarının yaptırılmasını talep etmesi ya da ÖKC TSM Merkezleri aracılığı ile sunulan katma değerli diğer hizmetlerden yararlanmak istemesi halinde, banka vb. kuruluşlar ile yapılan üye işyeri anlaşmaları ve ÖKC firmalarıyla mükellefler arasında yapılan hizmet sözleşmelerle belirlen ücretlerin ödenmesi gerektiği ticari kurallar gereği tabiidir.

Bu çerçevede mükellefler; YN ÖKC satın alma işlemleri sırasında satış bayilerinden cihazın kullanım şartları ve cihazın kullanımı nedeniyle katlanmak durumunda olacakları maliyetler hakkında kendilerinin bilgilendirilmesini talep etmelidirler.

 

 


Kaynak: GİB
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikYeni nesil Yazar Kasa uygulamasında YK, TSM Merkezlerinin Görevi Nedir?
Sonraki İçerik2014 yılında arsa olarak ve otel inşaatına başlanan taşınmasın satılması durumunda KDV istisnası var mıdır?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz