Ana Sayfa Vergi Noterler ve avukatlar serbest meslek erbabı mıdır? Noterlerin beyannameleri nasıl hazırlanır?

    Noterler ve avukatlar serbest meslek erbabı mıdır? Noterlerin beyannameleri nasıl hazırlanır?

    Noterler Serbest Meslek Erbabı mıdır? Noterler e-SMMM düzenler mi? Avukatlar hizmeti verdiğinde mi yoksa tahsilat yaptığında mı makbuz keser?

    1220
    0

    Avukatlık faaliyeti icra eden mükellefimize düzenli danışmanlık verdiği limited şirketi tarafından yıllık avukatlık ücreti bedeli olarak 10.10.2020 tarihinde çek ciro edilmiştir. Çekin bankaya ibraz edileceği tarih vade 02.03.2021 dir. Bu mükellefimize ilişkin tahsilat çekin ciro edildiği 10.10.2020 tarihinde mi kayıtlara gelir kaydedilmelidir?

    Bilindiği üzere Avukatlar Serbest meslek mensubudur.

    Serbest meslek erbapları hizmetleri karşılığı e-smm düzenler.

    Aylık olarak hizmet verilmesi halinde e-smm her ay düzenlenir (SMMM lerde olduğu gibi) Tahsilatın yapılıp, yapılmaması önemli değildir.

    Çekin tarihinin, tahsilinin Serbest meslek mensupları yönünden önemi yoktur. Makbuz tahsilat yapılsa da yapılmasa da her ay düzenlenecektir.

    Noterlerin beyannameleri nasıl yapılır? Bunlar serbest meslek erbabı mıdır?

    Müşteriniz olan Noter SM Kazancı elde eder Diğer SM erbapları gibi işlemleri yapılır.

    Diğerlerinden fark e-smm düzenlemez Adalet Bakanlığının belirlediği makbuz formatını kullanır.

    KDV, Muhtasar, Damga, Harçlar Geçici ve Yıllık GV beyannamelerini verirler.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikSerbest meslek kesintileri muhtasar beyannamede hangi kod ile bildirilmelidir?
    Sonraki İçerikMali müşavirler iş yerlerinde tercüman çalıştırabilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz