Ana Sayfa Muhasebe Mücbir sebep kapsamında olan ve mart ayı beyannamesi verilmeyen firmanın defter beyan...

Mücbir sebep kapsamında olan ve mart ayı beyannamesi verilmeyen firmanın defter beyan sistemine girilen evraklarında değişiklik yapabilir miyiz?

Mücbir sebep kapsamında olan ve mart ayı beyannamesi verilmeyen firmanın defter beyan sistemine girilen evraklarında değişiklik yapabilir miyiz?

506
0

 Defter beyan sistemi kullanan bir mükellefin mart ayına ait faturaları sisteme girilmiş ancak daha KDV beyannamesi verilmemiştir. Mart ayına ait girmiş olduğumuz faturalarda değişiklik yaparsak bir sorun teşkil eder mi?

Kesilen veya alınan faturalar kayıtlara olması gerektiği gibi alınır.

Defter Beyan sistemine mart ayına ait gelir faturaları işlenmiş ancak KDV beyannamesi verilmemiştir. Yaptığımız kontrollerde mart ayına ait satış faturası yanlışlıkla eksik girilmiştir. KDV beyannamesini vermediğimizden dolayı bu faturayı doğru şekliyle yeniden işlersek bir sorun olur mu?

Girilen fatura iptal edilip, yeni kayıt yapılır. Mücbir sebep kapsamında olduğundan sorun olmaz.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mücbir Sebep Halinde Olduğu Kabul Edilen Mükelleflerin Kısmi Tevkifata Tabi Alımlarında KDV Tevkifatı Uygulaması…

Mücbir sebep kapsamında olan firmalar beyannamelerini ne zamana kadar göndermelidir?

Mücbir sebep kapsamında olan mükellefler Ba- Bs bildirimlerini ne zaman gönderecek?

 

 

Önceki İçerikAynı SGK bildirgesinde iki farklı SGK teşvikinden faydalanabilir miyiz?
Sonraki İçerikElektronik kitap ve dergi satışlarında KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz