Ana Sayfa Vergi Mücbir sebep kapsamında olan mükellefler Ba- Bs bildirimlerini ne zaman gönderecek?

Mücbir sebep kapsamında olan mükellefler Ba- Bs bildirimlerini ne zaman gönderecek?

Mücbir sebep kapsamındaki mükellefler Ba-Bs bildirimlerini ne zaman gönderecek?

746
0

Pandemi sürecinde işlemlerimi şubat, haziran aylarında yapamayacağımı vergi dairesine ayrıca dilekçe ile bildirdim. 65 yaş üstüyüm ve kronik rahatsızlıklarım bulunmaktadır. Fakat 16.06.2020 tarihinden itibaren beyannamelerimi cezasız gönderemiyorum. Bununla ilgili özel durumumdan dolayı beyannamelerimi cezasız gönderebilmek için nasıl bir yol izlemeliyim?

Bağlı olduğunuz vergi dairesine müracaat ediniz. Kronik raporunuzu ve müşterileri listesin ibraz ederek beyannameleri ve bildirimleri cezasız verebilirsiniz.

Mücbir sebep kapsamında olan mükellefimize ait onaylanmış mart, nisan ve mayıs ayları ba-bs formlarına düzeltme vereceğiz. Bu işlemden dolayı ceza uygulanır mı?

Mücbir sebep den yararlanan mükelleflerin mart-nisan ve mayıs aylarına ait B formlarının verilme süresi 27/07/2020’dir. Formlar verilmiş ise cezasız düzeltme yapılır.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Yasal süreler dışında yapılan Ba-Bs beyanname düzeltmelerine ilişkin kesilen cezalar için indirim talep edebilir…

İthalat beyannamesinin BA BS bildirimini yaparken hangi tutarı baz almalıyız?

Kendime Fatura ettiğim demirbaşlar için Ba Bs bildirimi yapacak mıyım?

Önceki İçerikİlişkili kişilerden yapılan mal ve hizmet alımları dolayısıyla oluşan vade farklarının örtülü sermaye kapsamında değerlendirilip değerlendirilemeyeceği
Sonraki İçerikGeçmiş yıl karları şirket ortaklarına dağıtılmayacak ise 2.Tertip yedek akçe ayırmak zorunda mıyız?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz