Ana Sayfa Muhasebe Merkezi İstanbul’da olan şirketimizin şehir dışında çalışan sigortalısını merkezde sigortalı yapabilir miyiz?

Merkezi İstanbul’da olan şirketimizin şehir dışında çalışan sigortalısını merkezde sigortalı yapabilir miyiz?

935
0

İstanbul’da yeni kuruluşunu yaptığımız Anonim Şirket Firmalara ve şahıslara kiralama ve geziler düzenleme amacı ile bir tekne satın aldı. Tekne Datça marinada kayıtlıdır. Teknede çalıştıracağımız kaptanın sigortasını yaptırmak için sigorta dosyasını nerede açmalıyız? Şirket merkez adresinde sigortalı yapsak bu personel Datça da ikamet edecek ve orada çalışacak sorun olur mu?

 

Teknenin bağlı olduğu limanın adresinin bağlı olduğu SGK’ya işyeri bildirimiyle Sgk işçi girişi yapmalısınız. Aksi halde adres farklılığı nedeniyle kimlik bildirme yasası hükümlerine tabi olabilirsiniz.

 

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Fiilen işyerinde çalışan mükellefin oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

İş yeri nakil olursa Sgk dosyaları arasında işçi giriş çıkışı yapılacak mı?

 

SGK otomatik işyeri tescili nasıl yapılır?

 

Ödenmediği için oluşmayan SGK 5 puanlık indirim kaydını nasıl iptal ederim?

 

 

Önceki İçerikGenç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki Broşürü Yayınlandı.
Sonraki İçerikTekstil yıkama ağartma kimyasal maddenin KDV’is Tevkifata tabi midir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz