Ana Sayfa Muhasebe Ödenmediği için oluşmayan SGK 5 puanlık indirim kaydını nasıl iptal ederim?

Ödenmediği için oluşmayan SGK 5 puanlık indirim kaydını nasıl iptal ederim?

1494
0

Kasım 2018 döneminde tahakkuk eden SGK’nın % 5’lik indirim teşviki 181-602 olarak kayıt edildi fakat mükellef kasım 2018 dönemi SGK’sını 31.12.2018 de ödemedi. Yapmış olduğum kaydı 602-181 şeklinde ters çevirip açıklamasına 55510 say.kan.%5 erken öd.indirimi ihlali yazsam olur mu? Ya da 30.11.2018 tarihinde yapmış olduğum 181-602 kaydı sileyim mi?

 

Yapılan kaydı ters kayıt ile düzeltiniz.

 

 

 

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

SGK teşvikinde ortalama çalışan sayısı hesabına emekli çalışanlar katılır mı?

 

Şirket ortağının oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

Fiilen işyerinde çalışan mükellefin oğlu SGK teşvikinden faydalanabilir mi?

 

SGK teşviklerinden doğru faydalanıyor muyum? nereden kontrol edebilirim?

 

SGK teşvik gelirine ait muhasebe kaydını nasıl yapacağım?

 

 

Önceki İçerikİş yeri adres değişikliği sonucu SGK şubesi değişmesi durumunda eleman alımlarında 27103’ten yararlanmak için hangi SGK şubesi ortalaması baz alınır?
Sonraki İçerikYurtdışından alınan bilgisayarı şirkete nasıl kayıt ederim?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz