Ana Sayfa Duyurular Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki Broşürü Yayınlandı.

Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki Broşürü Yayınlandı.

1019
0

Yeni iş kuran gençlere, üç yıl boyunca elde ettikleri kazancın bir kısmını vergi dışı bırakmak ve bir yıl süreyle sigorta primlerinin Hazinece karşılanması suretiyle gençlerimizin girişimciliğe yönlendirilmesini desteklemek amacıyla getirilen vergi ve sigorta prim teşviki uygulamasına ilişkin detaylı açıklamaların yer aldığı “Genç Girişimcilere Vergi ve Sigorta Prim Teşviki” Broşürü güncellenerek yayınlanmıştır.

Ticari, zirai ve mesleki kazancı nedeniyle 1-25 Mart 2019 beyan döneminde Yıllık Beyanname verecek olan mükelleflerden şartları taşıyanların, beyan ettikleri kazançlarının 75.000TL’lik kısmı gelir vergisinden istisna edilecektir.

Broşür için tıklayınız.

 

 

 

 

 

 


Kaynak: gib.gov.tr
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikABD Delaware’daki şirketten elde ettiğimiz kazanç için Türkiye’de vergi ödeyecek miyiz?
Sonraki İçerikMerkezi İstanbul’da olan şirketimizin şehir dışında çalışan sigortalısını merkezde sigortalı yapabilir miyiz?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz