Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler sorumluluklarını yerine getirmeyen mükelleflerinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesih edebilir...

    Mali müşavirler sorumluluklarını yerine getirmeyen mükelleflerinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesih edebilir mi?

    Borcunu ödemeyen müşterinin/ mükellefin muhasebe sözleşmesini nasıl iptal ederiz?, Muhasebe borcunu ödemeyen mükellefin SMMM sözleşmesini iptal edebilir miyim? Borcu olan müşterinin Muhasebe sözleşmesinin iptali ve evrak teslim nasıl yapılır?

    509
    0

    Mükellefimle aramızda ufak bir sıkıntı oldu. 2020/8 ay kdv sini vermek için aradığımda telefonlarımı açmadı. Evraklarını gel imza karşılığı teslim etmek istediğimde birisi ile gönder bana evrakları demektedir. Evrakları gönderdiğimde orda olmayacak imzası olmadan teslim etmek istemiyorum. Evrakları nasıl teslim etmeliyim?

    Evrakları alması için noterden ihtar çekin ve süre verin. Sorumluluktan kurtulun.

    Evrakları da ıslak imzalı tutanak olmadan teslim etmeyiniz.

    Mükellefiyet sorumluluklarını yerine getirmeyen ve borcunu ödemeyen mükellefin sözleşmesi nasıl feshedilir?

    Sözleşmeleri tek taraflı feshedeceğinizi müşteriye önceden haber vermek (Taahhütlü mektup veya Noter vasıtası ile) sureti ile fesih işlemi yapabilirsiniz.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikAnonim şirket kuruluşlarında rekabet Kurumu ödemesinin istisnası var mıdır?
    Sonraki İçerikNevi değişikliği yapan şirketler muhtasar prim beyannamelerini hangi süreler içerisinde beyan etmelidir?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz