Ana Sayfa Muhasebe Anonim şirket kuruluşlarında rekabet Kurumu ödemesinin istisnası var mıdır?

    Anonim şirket kuruluşlarında rekabet Kurumu ödemesinin istisnası var mıdır?

    Sermayenin on binde 4 kısmını istisna olduğu durumlar var mı?,Yabancı ortaklı şirket kuruluşunda sermaye rekabet kurumu payının üst sınırı veya istisnası  var mı?, Anonim şirketlerde hisse basımının bir süresi var mı?, A.Ş. hisse senedi bastırmak zorunda mı?

    555
    0

    26.09.2020 tarihinde bir A.Ş. kuruluş işlemi yaptım. Payları nama yazılı senet olarak gerçekleştirdim. Senet bastırma süresi, zorunluluğu cezai bir durum var mıdır?

    Nama yazılı hisse senedi bastırılıp ortaklara verilebilir. Bu yönde bir yönetim kurulu kararının alınmasını müteakip işlemlerin yapılması gerekmektedir.

    Yabancı ortaklı bir şirket kuruluşu yapmak istiyoruz. Ancak sermayesi çok yüksek olduğundan ortaklıkların kuruluş sermayelerinin on binde dördünün rekabet kuruluna ödenmeyeceğine dair istisnai bir durum var mıdır?

    Sermaye şirketleri için rekabet kurumu payı ödemesinin istisnası maalesef bulunmamaktadır.


    Kaynak: İSMMMO
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikGerçek kişiler gayrimenkul satış istisnasından faydalanmak için gayrimenkullerini en az kaç yıl ellerinde bulundurmak zorundadır?
    Sonraki İçerikMali müşavirler sorumluluklarını yerine getirmeyen mükelleflerinin sözleşmesini tek taraflı olarak fesih edebilir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz