Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler danışmanlık hizmeti verdiği müşterileri ile e-birlik sistemi üzerinden sözleşme yapmalı...

    Mali müşavirler danışmanlık hizmeti verdiği müşterileri ile e-birlik sistemi üzerinden sözleşme yapmalı mıdır?

    Mali Müşavirlerin Mecburi Meslek Kararı

    406
    0

    Defterini tutmadığımız ltd. firma ile danışmanlık kapsamında iş yaparsak e-birlik üzerinden sözleşme yapmak zorunlu mu? Kesilen serbest meslek makbuzu standart %20 stopaj ve %18 KDV’li mi oluyor? 

    E-birlik üzerinden sözleşme yapılacaktır. 

    % 20 GV stopajı % 18 KDV hesaplanır Müşterinizin tanımı ve yaptığı işe göre KDV tevkifatı yapılır. 

    KDV Tevkifatına tabi olacak işlemler için aşağıdaki linki inceleyiniz. 

    https://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/PratikBilgiler/2021_vergi/10.pdf

    HAKSIZ REKABETLE MÜCADELE YAZILIMININ MESLEK MENSUPLARINCA KULLANILMASI HAKKINDA MECBURİ MESLEK KARARI 

    Amaç MADDE 1 Bu mecburi meslek kararı; yazılı hizmet sözleşmesi düzenlemeden iş kabul edilmemesi, ücret tarifesine uyulması ve bunun sonucunda ücretsiz veya tarifenin altında iş görülmesinin önüne geçilmesi, sözleşmeden dolayı ücret borcu olan müşteriye bu edimini yerine getirmeden bir başka meslek mensubu tarafından iş yapılmasının engellenmesi, stajyerlerin ve bürolarda bağımlı çalışan meslek mensuplarının işten ayrılması halinde daha önce çalıştığı büronun müşterilerine iki yıl geçmedikçe hizmet vermeme yasağına uyup uymadıklarının izlenmesi ve bu yöndeki aykırı uygulamaları sonlandıracak önlemlerin alınması amacıyla hazırlanmıştır. 

    Kapsam 

    MADDE 2 – Bu mecburi meslek kararı, çalışanlar listesine kayıtlı olan tüm meslek mensuplarını kapsar.


    Kaynak: ismmmo,GİB
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikDüzenlemiş olduğumuz kira faturamıza istinaden düzenlenen iade faturasının muhasebe kaydı nasıl olmalıdır?
    Sonraki İçerikAdi ortaklık firmalarında kasa ve ortaklar hesabına adat hesaplanır mı? 

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz