Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler birbirlerine serbest meslek makbuzu düzenleyebilir mi?

Mali müşavirler birbirlerine serbest meslek makbuzu düzenleyebilir mi?

570
0

Bağımsız olarak çalışıyorum. Bağımız çalışan bir mali müşavirin, bağımsız çalışan başka bir mali müşavire ortak yaptıkları hizmetler dolayısı ile serbest meslek makbuzu keserek ücretini tahsil etmesi meslek hukuku ve vergi hukuku açısından uygun mudur?

Bir engel yoktur. Verilen hizmet için serbest meslek makbuzu düzenlenmesi gerekir.

2020 Nisan ayı içinde sigortalı işe başlamış olduğum firmanın 2020 Mart ayı beyannamelerini bağımlı olarak kendi kaşem ile verebilir miyim? İlişkili iki firmanın beyannamelerini 15 gün bir firmada sigortalı 15 gün diğer firmada sigortalı olarak verebilir miyim?

Bağımlı olarak çalışan meslek mensubu SADECE BİR mükellefin beyanname ve bildirimlerini şirket şifresi ile gönderebilir. Birden fazla firmanın beyannamesini gönderemez. Mart ayı beyannamesi ve bildirimleri sizin isminiz ile gönderebilirsiniz.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerik2020 Yılında tek işverenden 600 Bin TL’den daha fazla ücret gelir elde eden Gelir Vergisi beyannamesi verecek!
Sonraki İçerikİşyeri ve konut satışlarında ve bina yapımı için alınan avanslara istinaden düzenlenecek faturalardaki KDV oranı nedir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz