Ana Sayfa Muhasebe Mali müşavirler aracılık sözleşmesi ile mükelleflerinin bir yıl boyunca tüm beyannamelerini verebilir...

Mali müşavirler aracılık sözleşmesi ile mükelleflerinin bir yıl boyunca tüm beyannamelerini verebilir mi?

SMMM olarak yalnızca aracılık sözleşmesi yapmak üzere mükellefin yıl boyu tüm beyannamelerini verebilir miyim?

570
0

Mali müşavirlik ofisimiz 2 ortaklı limited şirket olarak hizmet vermektedir. Beyannameyi onaylayan/gönderen SMMM bilgilerine şirket bilgilerini mi, yoksa herhangi iki ortaktan birinin isimlerini mi yazmalıyız?

Beyanname ve bildirim göndermek için GİB dan alınan şifre kimin adına alınmış ise onun kimlik bilgileri yazılır.

SMMM olarak yalnızca aracılık sözleşmesi yapmak suretiyle bir mükellefin yıl boyu tüm beyannamelerini verebilir miyim?

Aracılık sözleşmesi ile sadece yılda bir defa verilen Basit usulde vergilendirilen mükelleflerin yıllık GV beyannamesi ile yine yılda bir defa verilen GMSİ, MSİ, Ücret, Diğer kazanç ve irat yıllık GV beyannameleri verilir. Diğer mükellefler ile Aracılık ve sorumluluk Sözleşmesi yapılması zorunludur.

 


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Mali müşavirler firmaların beyannamelerini gönderebilmek için firmalar ile aracılık sözleşmesi imzalaması yeterli midir?

Geçmiş dönemlere ait beyannameleri vermek için aracılık sözleşmesi imzalamamız yeterli midir?

SMMM aracılık sözleşmesi ile sorumluluk sözleşmesi arasındaki fark nedir?

Önceki İçerikTürkiye, tarım ve hayvancılık makinaları sektöründe Almanya, İtalya ve Fransa’nın ardından dördüncü sırada
Sonraki İçerikKoronavirüs ile ilgili aşı üretme projelerinin tamamı dünyayla başa baş gidiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz