Ana Sayfa Muhasebe Mal teslimden önce fatura düzenlenirse e-İrsaliyede nelere dikkat etmeliyiz?

    Mal teslimden önce fatura düzenlenirse e-İrsaliyede nelere dikkat etmeliyiz?

    Malın Fiili Sevkinden Önce Fatura Düzenlenmesi Durumunda Ne Yapılır? E-İrsaliyeye hangi bilgiler girilir?

    765
    0

    Şubeler Arası Mal Sevkiyatında e-İrsaliye Düzenlenmesinde irsaliyede yer alacak bilgiler nelerdir?

    İşletmenin şubeleri arasında yapılan mal sevkiyatlarında da sevk irsaliyesi düzenlenmesi gereği bulunduğundan, uygulamaya kayıtlı kullanıcıların kendi işyerleri arasında gerçekleştireceği mal sevkiyatlarına ilişkin olarak e-İrsaliye düzenlenmesi gerekmektedir. Bu durumda malı gönderen ve alan bilgileri olarak aynı mükellefiyet bilgilerine yer verilecek olup, malın teslimat adresi e-İrsaliye üzerinde ilgili alana girilecektir.

    Malın Fiili Sevkinden Önce Fatura Düzenlenmesi Durumunda E- İrsaliyeye hangi bilgileri girmeliyiz?

    Malın fiilli sevkinden önce Fatura düzenlenmiş olması halinde, düzenlenecek e-İrsaliyede ilgili fatura bilgilerine de yer verilecektir. Bu durumda e-İrsaliye’nin “AdditionalDocumentReference” alanında düzenlenmiş Fatura bilgilerine yer verilecektir. Düzenlenen fatura üzerinde ise ayrıca e-İrsaliye bilgilerine yer verilmeyecek olup, not/açıklama E-İrsaliye Uygulama Kılavuzu Versiyon:

    1.1 Temmuz 2020 15/30 alanına malın daha sonra sevk edileceği ve e-İrsaliyesinin ayrıca düzenleneceği belirtilecektir.


    Kaynak: GİB e-irsaliye kılavuzu
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikYeni Nesil ÖKC Bilgi Fişleri Teknik Kılavuzunun Güncel Hali Yayımlandı
    Sonraki İçerikTürkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %2,4 azaldı

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz