Ana Sayfa İstatistik Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %2,4...

    Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2019 yıl sonuna göre %2,4 azaldı

    478
    0

    BIS-Yerel ve Konsolide Bankacılık İstatistikleri Gelişmeler 

    Mart 2020

    BIS – Yerel Bankacılık İstatistikleri

    Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 2,4 azalışla 293,1 milyar ABD doları, banka dışı sektörden olan yabancı para alacakları ise yüzde 1 artışla 183,4 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

    Türkiye’deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para yükümlülükleri 2019 yıl sonuna göre yüzde 2,5 azalışla 326,9 milyar ABD doları, banka dışı sektöre olan yabancı para yükümlülükleri ise yüzde 1,2 azalışla 243,1 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

    BIS – Konsolide Bankacılık İstatistikleri

    Türkiye’deki bankaların ilk borçluya göre toplam sınır ötesi alacakları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 7,9 azalışla 34,7 milyar ABD doları, bankalardan alacakları yüzde 13,0 azalışla 23,9 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.

    Türkiye’deki yerli bankaların nihai borçluya göre toplam yurt dışı alacakları, 2019 yıl sonuna göre yüzde 7,1 azalışla 24,1 milyar ABD doları, bankalardan alacakları ise yüzde 13,5 azalışla 14,2 milyar ABD doları olarak gerçekleşmiştir.


    Kaynak: TCMB Verileri 29.07.2020
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikMal teslimden önce fatura düzenlenirse e-İrsaliyede nelere dikkat etmeliyiz?
    Sonraki İçerikİhracat işlemlerinde e-İrsaliye düzenlenir mi?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz