Ana Sayfa Vergi Kurumlar vergisi beyannamesinde ödenmemiş geçici vergileri mahsup edebilir miyiz?

Kurumlar vergisi beyannamesinde ödenmemiş geçici vergileri mahsup edebilir miyiz?

519
0

2019 4.dönem geçici vergi ödememize, K.D.V. iade alacağımızdan dolayı mahsup talebimiz bulunmaktadır. Kurumlar vergisi beyanımızı henüz vermedik. Kurumlar vergisi beyanımızda mahsup talepli geçici vergi tutarını düşebilir miyiz?

Mahsup yapılmadığı sürece düşülmez. KV den indirilebilmesi için Geçici verginin Nakden veya mahsuben ödenmesi gerekir. İndirim yapmanız halinde sistem muhtemelen uyarı verecektir.

Kurumlar vergisi mükellefiyiz. 2019 bilançomuzda öz kaynaklar -52.694 TL’dir. Sermayemiz 30.000 TL’dir. Tasfiye kararı alıp şirketi feshedebilir miyiz?

Tasfiye kararının alınması ve sürecin sonunda tasfiye sonu kararı ile sermaye şirketlerinin kapatılması mümkündür. Sürecin sonunda tasfiye bilançonuzda alacak ve borç kalmamış olması esastır.


Kaynak: İSMMMO
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikAB Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında 3 Milyon Avro bütçeli “Best For Energy” projesi Temmuz ayında başlayacak
Sonraki İçerikİşlerinin olumsuz etkilendiğini beyan eden esnaf ve sanatkarların Halkbank’a olan kredi borçlarının anapara ve faiz ödemeleri 3 ay süreyle ve faizsiz olarak ertelenecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz