Ana Sayfa Vergi Kiraladığımız iş yerinde kullanıma hazır demirbaşlarda tarafımıza kiralanırsa yapacağımız sözleşmede damga vergisi...

Kiraladığımız iş yerinde kullanıma hazır demirbaşlarda tarafımıza kiralanırsa yapacağımız sözleşmede damga vergisi hesaplaması nasıl yapılmalıdır?

820
0
Kiraladığımız iş yerinde kullanıma hazır demirbaşlarda tarafımıza kiralanırsa yapacağımız sözleşmede damga vergisi hesaplaması nasıl yapılmalıdır?

Sanal ofis hizmeti veren bir mükellef müşterisi ile “Hizmet Sözleşmesi” yapmaktadır. İçeriğinde ofis katı içinde kullanıma sunulmuş ayrı odalar bulunmaktadır.  Bu odaların kullanım bedeli yanı sıra mobilya, iletişim, araç park, içecek, depo alanı hizmet bedelleri de ayrı kalem olarak yer almaktadır.

Bu sözleşmenin damga vergisi; Oda kullanım alanı için kira sözleşmesine uygulan DV oranı binde 1,89, diğer hizmetler için de binde 9,48 şeklinde mi olmalıdır?

 

İş yeri Kiralamaları için yapılan sözleşmelerde;

Sözleşme tutarı üzerinden Binde 1,89 DV hesaplanır.

Kira Sözleşmeleri dışındaki tüm sözleşmelerde DV oranı Binde 9,48’dir.

Hem kira hem de bahsettiğiniz kiralamalar yapılıyorsa 1,89+9,48 = Binde 11,37 oranında DV hesaplanır.

 

 


Kaynak: İsmmmo
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


BENZER İÇERİKLER

Sözleşme damga vergisi beyanı kapsadığı süreye göre mi hesaplanmalıdır?

Sözleşmelerde tutar belirtilmemişse Damga vergisi beyannamesi düzenleyecek miyiz?

Konut Kira Sözleşmeleri İçin Damga Vergisi Ödenir Mi?

 

Önceki İçerik2019 Nisan Ayı Bütçe Gerçekleştirmeleri Raporu
Sonraki İçerik Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında duyuru

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz