Ana Sayfa Duyurular  Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında duyuru

 Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında duyuru

723
0
Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi adı kullanılarak yapılan dolandırıcılık girişimleri hakkında

Kamuoyu Duyurusu

15  Mayıs 2019

Telefonda kendilerini Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi temsilcisi olarak tanıtan bazı şahısların Risk Merkezi Raporu temin etmek için “evrak ücreti”, “kargo ücreti”, “para iadesi” gibi çeşitli başlıklar altında para talep ederek dolandırıcılık eylemlerinde bulunduklarına ilişkin bilgi edinilmiştir.

Bu tür dolandırıcılık girişimleri hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla aşağıdaki açıklamanın yapılması gerekli görülmüştür:

Risk Merkezi Raporu başvuruları www.turkiye.gov.tr adresli e-Devlet Kapısı internet sitesinde yer alan “Risk Merkezi Raporu Başvurusu” adımından veya www.riskmerkezi.org adresinde detayları belirtilen şekillerde yapılabilir. e-Devlet Kapısı üzerinden her ay bir tane rapor ücretsiz olarak temin edilebilir.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi çalışanları “raporunuzu hazırlamak”, “raporunuzu kargoya vermek”, “rapor ücreti veya KDV iadesini yapmak” için sizi telefonla aramaz ayrıca telefon ile ücret tahsil talebinde bulunmaz.

Rapor başvurusu yapan kişilere başvuru anında rapor ücreti ve varsa rapor teslimine ilişkin masraflar belirtilir. Belirtilenlerin dışında, daha sonra başka ücret talep edilmez.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi’ne atfen yapılan telefon aramalarına itibar edilmemeli, bir dolandırıcılık olayına maruz kalmamak için kişisel bilgiler asla paylaşılmamalıdır.

Bu tür dolandırıcılık eylemleriyle karşılaşanların ivedilikle savcılık ve/veya emniyet müdürlüklerine başvurması gerekmektedir.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Saygılarımızla,

Türkiye Bankalar Birliği

 

 


Kaynak: Türkiye Bankalar Birliği
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikKiraladığımız iş yerinde kullanıma hazır demirbaşlarda tarafımıza kiralanırsa yapacağımız sözleşmede damga vergisi hesaplaması nasıl yapılmalıdır?
Sonraki İçerikYıllık ücretli izne ne zaman hak kazanılabilir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz