Ana Sayfa Vergi Kira karşılığı alınan teminat mektupları yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirilir mi?

    Kira karşılığı alınan teminat mektupları yıllık gelir vergisi beyannamesinde bildirilir mi?

    Şahıs Sigorta Primlerinin gelir vergisinin hesabında dikkate alınacak üst sınırı

    703
    0

    GMSİ mükellefi işyerini kiraya verdiğinde ödenmeme durumlarına karşılık teminat mektubu almaktadır. Teminat mektubunu kiracı ödeme aczine düştüğünde nakde çevirmektedir. Bu durumda tahsilat yıllık gelir vergisi ile bildirimi nasıl yapılmalıdır?

    Teminat mektubunun nakde dönüştüğü tarih de Kira geliri elde edilmiş sayılır. İlgili yılın geliri olur.

    Yıllık beyanname ile beyan edilen gelirden indirilmesi gereken yalnız sağlık sigortası primi bulunmaktadır. Sağlık sigortası indirim oranı beyan edilen gelirin % 15 midir?

    Şahıs Sigorta Primleri GVK-89/1 Beyan edilen gelirin % 15’ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmamak şartıyla, gelir sahibinin şahsına, eşine ve küçük çocuklarına ait hayat sigortalarına ödenen primlerin % 50’si ile ölüm, kaza, hastalık, sağlık, engellilik, analık, doğum ve tahsil gibi şahıs sigorta primleri beyan edilen gelirden indirilebilir.


    Kaynak: İsmmmo
    Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir.Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


    Önceki İçerikHGS ve OGS geçişlerinde sürücüleri sevindiren yeni uygulama
    Sonraki İçerikBilanço usulüne tabi gerçek kişiler yıllık gelir vergisi beyannamesinde KKEG bildirimi yapar mı?

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz