Ana Sayfa Mevzuat Kimler ithalat yapabilir?

Kimler ithalat yapabilir?

944
0

Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca vergi numarası verilen her gerçek ve tüzel kişi ile yürürlükteki mevzuat hükümleri uyarınca hukuki tasarruf yapma yetkisi olan kişi ortaklıkları ithalat işlemlerini yürütebilirler.

Vergi numaranız yok ise Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı vergi dairelerine başvurarak vergi numarası alabilirsiniz. Ülkemizde, ithalat yapabilmek için, ithalat yapmaya hak kazandıran nitelikte özel bir izin veya belge alınması gerekli değildir.

Aşağıda sayılan istisnai durumlarda vergi numarası aranmaksızın ithalat yapılabildiğini hatırlatmak isteriz:

– Özel anlaşmalara dayalı olarak yapılan ithalatlar
– Kitap ve diğer yayınların ithalatı
– Türkiye’de açılan uluslararası fuar ve sergilerde perakende satışına izin verilen malların ithalatı.


Kaynak: T.C Ticaret Bakanlığı
Yasal Uyarı: Bu içerikte yer alan bilgi, görsel, tablolar, açıklama, yorum, analiz ve bir bütün olarak içeriğin tamamı sadece genel bilgilendirme amacıyla verilmiştir. Kişi veya kuruma özel profesyonel bir bilgilendirme ve yönlendirmede bulunma amacı güdülmemiştir. Konu ile benzerlik gösterse de her işletmenin kendi özel şartları nedeniyle farklı durumları olabilir. Bu nedenle, bu yazıda belirtilen içerikte yola çıkarak işletmenizi etkileyecek herhangi bir karar alıp uygulamaya geçmeden önce, uzmanına danışmanız menfaatiniz gereğidir. Muhasebenews veya ilişkili olduğu kişi veya kurumlardan hiç biri, bu belgede yer alan bilgi, tablo, görsel, görüş ve diğer türdeki tüm içeriklerin özel veya resmi, gerçek veya tüzel kişi, kurum ve organizasyonlar tarafından kullanılması sonucunda ortaya çıkabilecek zarar veya ziyandan sorumlu değildir.


Önceki İçerikGeçmiş yıla ait hizmet faturasının muhasebe kaydını nasıl yapacağım?
Sonraki İçerikFinansal tablo bildirimi ve veri formlarının denetimine ilişkin olarak Merkez Bankası ve Sigortacılık Genel Müdürlüğü Süreleri Uzattı

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz